Vastaavaa keittoa söimme Thaimaassa. Kanaa voi laittaa oman mieltymyksen mukaan, tai ei ollenkaan. Soppaa on helppo tehdä sen mukaan mitä kaapista löytyy. Tulisuutta voi lisätä currytahnalla ja chilillä. Ohjeen mukaan tehtynä liemestä ei tule kovin tulista. Omaan makuun on reilusti tulisempi keitto.

Alla koristeena kokonaisia limen lehtiä, joita löytyy etnisistä kaupoista kuivattuina, tai pakasteena. Minulla pakastettuina.

2-3 porkkanaa suikaleina

(parsakaali paloiteltuna)

maustamatonta broileria (minä käytin 600g, joka liikaa)

100 g sokeriherneitä paloiteltuna

1 tlk kookosmaitoa

1 l kasvislientä

3 rkl vihreää currytahnaa

8 kaffirlimen lehteä

2  vihreää chiliä siemenettömänä ja hienonnettuna

1 tlk olki- tai herkkusieniä valutettuna (minulla kokon. herkkusieniä)

1 rkl soija- tai kalakastiketta

Avaa kookosmaitopurkki ravistelematta. Kuori kerma ja laita kattilaan. Kuumenna ja kiehauta kermassa currytahna. Lisää kookosmaito, kasvisliemi ja limetinlehdet chili ja porkkanat. Keitä 10 min. Lisää (parsakaali) ja sokeriherneet. Keitä 5min. Lisää sienet ja soija/kalakastike. Kuumenna ja tarkista maku. Nammm.