Munilla täytetty mureke on vuosia ollut pääsiäisen yksi ruoistamme. Tänä pääsiäisenä söimme tätä jo etukäteen. Muussia sekä salaattia matkapojaksi, ja herkku on siinä. Viimevuotinen mureke tässä. Murekkeen perusohje on sama kuin tässä, mutta punajuuri on vaihdettu porkkanaan. Hunnuksi mureke on saanut pekoniviipaleet, jotka maustoivat sen ihanasti.

800 g (paisti)jauhelihaa

1 1/2 dl kaurahiutaleita

2 rkl perunajauhoja

1 dl vettä

2 sipulia hienonnettuna

2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

3 munaa

3 dl porkkanaa raasteena = noin 150g raakana

1/2 maustekurkkua

2 rkl kapriksia

1 pkt amerikanpekonia murekkeen päälle

Laita vesi, kaurahiutaleet ja perunajauho turpoamaan kulhoon. Lisää vielä suola, pippuri. Hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkanat. Pistä ne kasariin pehmenemään 5-10 minuutiksi, sekä tilkka öljyä. Hämmennä välillä. Jäähdytä hieman. Silppua kurkku ja kapris hienoksi. Sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa taikina käsin.

Painele mureke levyksi uunipannulle, laita munat päälle ja kasaa mureke munien päälle. Päälle pekoniviipaleet. Paista uunissa 220C, tai kiertoilmassa 200C kypsäksi.