Tämä on joka syksyinen leipomus. Monesti tulee leivottua talvella ja keväälläkin. Kuorrutteelle kävi hieman hassusti. Pinnan kuuluisi olla valkea. Rusehtava sävy johtuu tomusokeripaketista, jonne tyttären häiden aikoihin laitoin ylijääneen värjätyn tomusokerin. Hassua on se, että väri on tomuväriä ja erittäin hennon jäänpinkkiä. Tomusokeria ei olisi pitänyt pinnalle laittaa. : /

 

pohja:

4 munaa

3 dl sokeria

180 g sulatettua rasvaa (n.2 dl)

4 1/2 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenittomia) itse käytin Semperin hienoa jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 tl soodaa

4 tl kanelia

6 dl porkkanaraastetta (hienolla terällä raastettu)

päälle:

3 dl tomusokeria

120 g olympia sulatejuustoa (ei kevytversiot)

60 g rasvaa sulatettuna

Uuni 150C. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen porkkanaraasteen kanssa. Viimeiseksi lisätään sulatettu rasva. Taikina levitetään uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista n. 40-50 min keskitasolla.

Kun kakku on jäähtunyt levitä päällys. Sekoita tomusokeri ja sulatejuusto, lopuksi sul.rasva. Päälle voi ripotella nomparelleja tai mantelirouhetta.