On vähissä nimet herkuille kun nyt on rahka-omenatorttu ja jokin aikaa sitten oli omena-rahkakakku. No jaa... Tämä ohje on Valion, tyyliä 70-80-luku. Lehden sivu on kokonaisuudessaan tallella ja samassa ohjeessa mainostetaan maitorahkaa. Siinä sanotaan: "Maitorahka on rasvattomasta maidosta tehty piimävalmiste. Se on ravintosisällöltään arvokasta, koska siinä on runsaasti valkuaisaineita. Hinnaltaan maitorahka on edullista, sillä 250g:n purkki maksaa reilusti alle kaksi markkaa." Tulee menneet ajat mieleen. =)

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja (käytin semperin hienoa jauhoseosta)

Täyte:

2 tölkkiä rahkaa (käytin laktoositonta)

2 dl kermaa (käytin laktoositonta)

2 munaa

11/2 dl sokeria

1/2 sitruunan mehua

1/2 tl vaniliinisokeria

Päälle:

3 omenaa

kanelia

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita muna ja jauhot voi-sokerivaahtoon. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja n. 3cm reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Aseta omenat limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia. Paista 175C:ssa n. 1 tunti. Irroita vuoasta täysin jäähtuneenä.