Tässäpä gluteenittomien tattaripiparien ohjetta. Helppo työstää, ei liistraudu sormiin, rapeita ja täysjyvää! Maukkaita! Voisiko enempää näiltä pipareilta vaatia.

 

Allaoleva määrä tuli tästä taikinasta.

150 g margariinia

1 dl siirappia

1 3/4 dl sokeria

2 tl inkivääriä

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

1/2 tl maustepippuria

2 munaa

5 1/2 dl tattarijauhoja

1 1/2 leivinjauhetta

Kiehauta margar., sokeri ja mausteet (ei leivinjauhe). Sekoita jäähtymisen aikana. Kun seos on jäähtynyt, sekoita munat vatkaten ja tattari+leivinjauhe joukkoon. Anna kovettua seuraavaan päivään (jääkaapissa). Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita. Paista 175C, n. 8 min.