Tätä herkkuruokaa olen tehnyt jo usean vuoden ajan. Sama ruoka oli tyttäremme häissä toisena pääruoka vaihtoehtona. Porohan on oikeaa luomuruokaa!                 Pusu

5:lle nälkäiselle

6 perunaa kuorittuina ja suikaloituina

1 iso sipuli silputtuna

6 porkkanaa kuorittuina ja suikaloituina

170g pekonia leikattuna ohuiksi suikaleiksi

n 150g kylmäsavurouhetta

n. 3dl ruokakermaa (käytän laktoositonta)

Käsittele ainekset. Paista pekonia ja porkkanoita pannulla käännellen niin, että pekoni kypsyy. Perunasuikaleet ja sipuli laitetaan reiluun voideltuun astiaan. Sekoita joukkoon kylmäsavurouhe ja pekoniporkkanaseos. Kaada kerma ainesten päälle. Paista 200C niin kauan että kerma on imeytynyt perunoihin ja ruoka saanut kauniin värin, eli 1-1/2 tuntia.

Apukokki porokoirana saalistusmatkalla. Apukokki tapasi japanilaisia, ja saikin lisänimen: MUUMIKOIRA