Tälläiseen herkkupiiraaseen törmäsin Mantan kyökissä. Pakko oli kokeilla, olihan minulla kermaviili pian jo vanhenemassa. No, ei tuo piirakka kauaa meillä vanhentunut. Hyvää piirakkaa ja monta suuta! Manta oli kokannut tämän vehnäntärkkelysjauhoista, mutta minä tein luontaisesti gluteenittomana. Nam.
Pohja:
5dl gluteenitonta jauhoseosta
2½dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaota
150g suklaarouhetta (tummaa)
1prk kermaviiliä
150g margariinia (sulana)
4 munaa
Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä.
Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200C.
Kuorrutus:
150g voita
2rkl kaakaota
6rkl maitoa
2tl vanilliinisokeria
vajaa pkt tomusokeria
Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä juokseva, ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.
Kommentit