Reilu kuukausi sitten Marja-lukijani lähetti viestiä ja kyseli Valion reseptin perään. Ohje löytyi, ja se on vuodelta 1982 olevassa jälkiruoka-lehtisessä.  Tein tästä oman sovelluksen, sillä tietääkseni lakkajogurttia ei enää myydä.  Toki tämän voi tehdä "tavis-versionakin" tavallisesta jogurtista ja kermasta!

Jälkkäri on mielestäni juhlava, ja sopii hyvin esim. joulun juhlapöytään.

Annoksesta tuli mukavan reilusti 5:lle herkkusuulle! =)

2 dl kuohu- tai vispikermaa (laktoositonta)

3 1/2 dl  vanilijajogurttia (laktoositonta)

1/2 dl lakkahilloa

2 rkl sokeria

3 liivatelehteä

tilkka vettä

Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jogurtti, sokeri ja hillo keskenään. Kiehauta vesitilkka ja lisää siihen yksitellen liivatteet. Lisää jogurttiseokseen liivate ohuena nauhana, ja sekoita hyvin. Viimeksi lisätään varoen kermavaahto. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Päälle koristeeksi lusikallinen lakkahilloa.