Ohje tehty 2 kertaisena. Alkuperäinen ohje Kotiliedestä. Muffinssit ovat kevyitä ja oikein kuohkeita.

 

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

100 gr mantelimassaa

1 1/2 dl gluteenitonta semperin hienoa jauhoseosta (ohjeessa vehnäjauhoja)

4 rkl kaurajauhoja tai lesetiä (ohjeessa ruisleseitä)

2 tl leivinjauhetta

täyte:

2 dl mustikoita

Vaahdota munat vaahdoksi. Raasta mantelimassa mahdollisimman hienoksi ja sekoita raaste vaahdon joukkoon.

Sekoita jauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja kääntele seos varovasti taikinaan. Jaa taikina paperisiin tai silikonisiin muffinssivuokiin. Ripoittele päälle tasaisesti jäiset pakastemustikat.

Paista 200 asteisen uuniin keskiosassa 10-20 minuuttia koosta riippuen.