Minulla on jo kauan ollut broilerin ja homejuuston yhdistämä ruoka yksi listasuosikkejani. Huomaan, että useissa broilerruoissa on homejuustolla sijaa. Nammm. Tätä ruokaa olemme syöneet jo toistakymmentä vuotta. Kuvassa kaikki näyttää olevan yhtä suurta ruskeaa kasaa, mutta maussa löytyy.

 

500 g suikaloitua broilerin lihaa (hunajamarinoitu käy hyvin)

4 dl kasvislientä

3 rkl maizena suurustetta vaalealle kastikkeelle

2 rkl tomaattipyrettä/sosetta

1 tl rosmariinia

1 tl Worchestershirekastiketta

1 dl kermaa (laktoositonta ruokakermaa)

150 g sinihomejuustoa

1 (pienehkö) prk päärynänpuolikkaita viipaloituina ja valutettuna

1 punainen paprika

Ruskista broilerinliha ja siirrä sivuun odottamaan. Kiehauta kasvisliemi kasarissa ja lisää suuruste. Anna kiehua hiljalleen minuutti ja lisää tomaattosose, rosmariini ja W-kastike. Lisää kerma, viipaloitu paprika, murennettu sinihomejuusto ja viipaloidut päärynät. Lisää kypsytetyt broilerinpalaset ja anna hautua hetken. Tarjoa esim. riisin ja salaatin kera.

Ja tässäpä tyttäreni Milou-kissa, joka odottelee huomista palmusunnuntaita ja virpomismatkaa Kyöpelinvuorelta kylille ja kaupunkeihin. Vai miten se nyt olikaan...oli hoidossa luonamme ja nautti saunan lämmöstä.