Nämä letut olen tehnyt hieman ohuemmiksi kuin tavalliset. Sokeria en käytä letuissa koskaan. Palavat kiinni, ja maistuvatkin paremmilta mielestäni. Jokainen voi täyttää / maustaa mieleisekseen. Samalla voi laittaa suolaista ja makeaa. Mutta, makuasioista ei sovi kiistellä!

Tärkeää: Jos paistat gluteenittomia ja tavisten lettuja, paista aina ensin gluteenittomat puhtaalla pannulla!!! Älä käytä tavisten työvälineitä gluteenittomiin (siis jos taikinassa). Pienestäkin määrästä taikinaa voi keliaakikolle tulla vakavat oireet!

Vinkki!   Jos lähdet retkelle, ja ajatuksena siellä paistaa lettuja, purkita taikina tyhjiin maitotölkkeihin.

 Ylläolevat gluteenittomia, alapuolella tavisten.

 

Nämä gluteenittomina. Käytän paistamisessa rasvasulaa, jonka lisään taikinaan, näin sitä ei tarvitse lisäillä paiston aikana. Ei käryäkään niin paljon.

1-2:lle

1 kananmuna

ripaus suolaa

2 1/2 kevytmaitojuomaa (laktoositon)

1 dl semperin hienoajauhoseosta

vajaa 1/2 dl margar.sulaa

Sekoita munat, suola ja osa maidosta keskenään. Lisää jauhot ja loppu maito. Vatkaa koko ajan. Anna turvota 1/2-tuntia tai enemmän. Voi olla jääkaapissa seuraavaankin päivään.Lopuksi lisää sulatettu rasva, Kuumenna pannu, ja aluksi hieman rasvaa pannulle. Paista rusehtaviksi.

Herkuttele mieltymystesi mukaan.