Tämä salaatti on ns. pitosalaatti. Olen tehnyt tätä ainakin 10-vuoden ajan erilaisiin perheemme juhliin. Voi valmistaa huoletta pari päivää ennen juhlia, on täyttävää ja maukasta.  Kannattaa tehdä ehdottomasti ainakin vuorokautta ennen, sillä maustepaprikat - chilipaprikat hieman leppyvät maustuessa. Näihin juhliin (reilu 100 vierasta) tein 4x annoksen. Määrä toki riippuu siitä mitä muuta on tarjolla.

2 rkl öljyä

2 rkl silputtua sipulia

1 3/4 dl pitkäjyväistä riisiä

1tl paprikajauhetta

3 1/2 dl lihalientä

1 pieni punaien paprika

1 pieni vihreä paprika

100 g unkarilaista salamia

100 g emmentaljuustoa

1 maustepaprika - chilipaprika

nippu persiljaa

100 g maissinjyviä (pakkasesta)

Kastike:

3 rkl majoneesia

1 dl smetanaa (hyla)

2 rkl ketsuppia

3-4 rkl valkoviinietikkaa

suolaa vastajauhettua mustapippuria

Kuumenna öljy kasarissa, kuullota sipuli öljyssä ja lisää riisi. Kuumenna sekoittaen, kunnes riisi lasittuu eli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää paprikajauhe ja lihaliemi. Anna riisin kiehehtaa, peitä sitten kasari kannella ja anna hautua kannen alla 20-25 min. Kaada riisi kulhoon, anna jäähtyä ja sekoita irtonaiseksi.

Esikäsittele muut salaattiainekset riisin kypsyessä. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja suikaloi malto. Leikkaa salami ja juusto pienehköiksi paloiksi. Poista maustepaprikasta kanta ja siemenet ja suikaloi malto. Silppua persilja. Sekoita edellä mainitut ainekset sulatetut maissinjyvät ja riisi keskenään.

Lisää majoneesiin smetana ja ketsuppi ja sekoita hyvin. Mausta kastike etikalla suolalla ja pippurilla. Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon, tarkista maku ja anna maustua ennen tarjoamista, ainakin yön yli!!!