Kakun tein muutma viikko sitten Pikku-Rouvan synttäreille. Pohjana marenkinen enkeltenkakku, täytteenä suklaamousse.

Päällä laktoositonta suklaata veitsellä vuoltuna, sekä lumimanteleita (sis.laktoosia)

Koristenauha on makuasia, mutta tätä kakkua se samalla heman tukee.

Kakku on melko makea, joten pieni pala tekee kylläiseksi. Käy myös pääsiäisajan jälkiruoaksi. Pohja kopioitu vanhasta kotiliedestä.

Pohja:

6 suurta kananmunan valkuaista

2 tl valkoviinietikkaa

5 dl erkoishienoa sokeria

1 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa

3 tl vaniliinisokeria

1/2 dl kiehuvaa vettä

Vuokaan:

voita tai margariinia

maissitärkkelyshauhoja

Valmista kakku edellisenä päivänä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkka, ettei keltuaista joudu valkuaisten joukkoon. Mittaa keltuaiset kattilaan ja valkuaiset puhtaaseen lasi- tai teräskulhoon. Valkuaiset eivät vaahtoudu, jos kulho on rasvainen tai joukossa on hiukankin keltuaista.

Voitele iso (halkaisija 26 cm) irtopohjavuoka huolellisesti. Siivilöi vuokaan maissi- tai vehnäjauhoa ja leivitä vuoka jauholla.

Lisää valkuaisten joukkoon etikka, sokeri, maissijauhot, vanilja ja kiehuvan kuuma vesi. Vatkaa ainekset niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon liikahtamatta. Lusikoi marenki vuokaan. Nosta vaahto vuoan reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo. Pane vuoka 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään kuivassa huoneilmassa.

Täyte:

200g taloussuklaata (laktoositon)

50g voita tai margariinia (laktoositon)

2 keltuaista

2 valkuaista

3dl (laktoositonta) kuohukermaa

Paloittele suklaa ja rasva kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Varo ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon, jotta se ei muutu ryynimäiseksi. Nosta kattila pois liedeltä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin.Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaati vatkaten. Anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi. Sekoita vaahdot varovasti suklaaseokseen. Kaada vaahto kakun koloon ja suurenna koloa tarvittaessa varovaisesti, jotta täytettä mahtuu riittävästi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele haluamallasi tavalla.