Tänä vuonna tein kokeeksi teff-jauhoista piparit. Maku hieman erilainen kuin ennen. Tästä taikinasta tuli kaksi isoa pellillistä pipareita. Muutaman tähtipiparin jälkeen siirryin yksinkertaisempiin muotteihin. Yksinkertaisemmilla muoteilla kun oli helpompi käsitellä tätä taikinaa.

Ohje suoraan Keliakialehden teff-jauho mainoksesta:

125 g voita (laktoositon margariini)

1 dl fariinisokeria

1/2 dl siirappia

4 tl piparkakkumaustetta (minä laitoin 1 1/2tl kanelia, 1/2tl neilikkaa, 1tl pomeranssinkuorta, 1tl inkivääriä)

1 muna

1 tl soodaa

3 dl teff-jauhoa

Kiehauta siirappi ja mausteet. Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon muna. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää muna-voi-sokeri-seokseen vuorotellen jauhoa ja siirappimauste-seosta. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli taikina leivinpöydällä jauhoja apuna käyttäen. Paista 180 (kiertoilmauunissa 160)C noin 10 minuuttia.