Huvikummusta löytyi tämä herkku, ja ohje on suoraan sieltä kopioitu. Siellä on kerrottu mistä tämä herkku on peräisin. Herkullista oli ja suklaisen sulavaa.
200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 keltuaista
200 g pölysokeria
1 1/2 rkl perunajauhoa
1 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
mantelirouhetta
Sulata suklaa ja rasva, sekoita. Anna seoksen jäähtyä.
Vatkaa keltuaiset ja pölysokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita suklaa-rasva -seos keltuaisvaahtoon. Lisää käännellen mukaan kovaksi vatkatut valkuaiset.
Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 23 cm) ja leikkaa pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat ja sirottele reunoille mantelirouhetta. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 180 asteessa 20-30 min.
Tarjoa kylmänä.
jk. Italian kielen ekspertti, siskon tytär, sanoi että on väärin kirjoitettu tortun nimi.
Kommentit