Fazerin ohje. Pohja mukaeltuna gluteenittomaksi. Molemmissa sama täyte.

 

 

POHJA:                                                                                                                                                                 175 g Domino-keksejä (minä laitoin tavallisia gluteenittomia täytekeksejä+2rkl tummaa kaakaojauhetta+pari reilua tippaa piparminttuöljyä )

50 g voita (laktoositonta)


TÄYTE:                                                                                                       

4 liivatelehteä +1 rkl kiehuvaa vettä (minä laitoin 1rkl liivatejauhetta+1/2dl vettä

250 g tummaa suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)

3/4 dl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

2 keltuaista

2 valkuaista +3/4 dl sokeria

2 dl kuohukermaa (tai laktoositonta vispikermaa)

Leikkaa irtopohjavuoan (20-25cm) kokoinen pala leivinpaperia. Murskaa keksit. Sulata rasva ja lisää keksimuruihin. Painele vuoan pohjalle.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sul. 200 g suklaata vesihauteessa ja häähdytä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvaan kuumaan veteen.

Sekoita juuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vaniliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot juustoseokseen.

Kaada täyte vuokaan ja peitä esim. alumiinifooliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

Jos teet kakun valkoisesta suklaasta, käytä 8 liivatelehteä.