Kaakun erikoisuutena on se, että rasva ja sokeri keitetään ja jäähdytetään ennen munien lisäämistä!
150 g margariinia (laktoositon)
2 dl sokeria
3 munaa
100 g suklaata rouhittuna
100 g pähkinöitä rouhittuna (minä käytin hassel- ja cashewpähkinöitä)
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja (minä käytin 2dl semperin luont. glut. hienoja jauhoja)
1/2 dl perunajauhoja
Keitä voita ja sokeria miedolla lämmöllä kaksi minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun (gluteenittomat korppujauhot) vuokaan. Paista 175C, uunin alaosassa, noin 45-50 minuuttia.
Kommentit