1852549.jpg 

Kuvassa vasemmalla puolella tavalliset ja oikealla puolella gluteenittomat. Erottuvat hyvin kun hieman kuorrutusta laittaa erilailla. Jos leivot gluteenittomia ja tavallisia samana päivänä, tee gluteenittomat ensin, niin vältyt kontaminaatiolta.

5 dl vehnäjauhoja tai Semperin hienoa jauhoseosta sama määrä

3 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

150 g sulatettua rasvaa

2 dl maustamatonta jogurttia

5 patukkaa pätkistä tai 18 minipätkis palaa (14 taikinaan ja 4 koristeluun)

3 munaa

Uuni 200C. Sek kuivat aineet. Sul.rasva ja lisää suklaapalat. Sek.sileäksi seokseksi. Lisää rasva-suklaaseokseen jogurtti ja munat. Lisää jauhoseos siivillöiden joukkoon. Annostele muffinssivuokiin. Metallinen vuoka on hyvä. Paista uunin keskiosassa n. 25 min.

Kuorruta sulatetulla suklaalla ja pätkismuruilla. Itse otin juustohöylällä huoneenlämpöisestä patukasta siivuja.