Eilen lopetin työn työkierrossa. Maanantaina palaan omaan paikkaan 5v3kk jälkeen. Jännittää jonkin verran uuden puolesta, ja toisaalta on melko haikea olo entisestä. No, "uudessa" talossa olen ollut aiemmin 20 vuotta, joten...

Tämä Mariannekakku on muunnelma alkuperäisestä! Ohjeessa on enemmän täytettä ja vähemmän päällyskiillettä. Jo toisen kerran viikon aikana pursotukset menivät PIELEEN. Olin ollut tyllan kanssa varomaton ja kopsauttanut siitä pöytään. Kurkkaus tyllan suuntaan kertoi mikä viirasi. No, seuraavalla kerrall sitten. Omasta tyhmyydestähän VOI oppia.=D Lumihiutaleiden alla candymeltsiä eristeenä.

Hieman "lapsellisesti" aseteltu 3, huomasitteko rakkaat työtoverit kakun päällä?

Kakun pikkuiset lumihiutaleet kertovat työni luonteesta todella paljon. Asiakkaat säilyvät *samoina* vaikka talo vaihtuukin. Hyvää jatkoa kaikille kamuille!

200 g keksejä (gluteenittomia)

50 g voi-margariiniseosta sulana

(makuainetta esim. piparminttu tai itse laitoin tällä kertaa Pentikin tiramisusiirappia)

täyte:

3 dl vispikermaa (laktoositon)

1 pss Marianne crush-rouhetta

1 prk rahkaa (laktoositon)

100 g jogurttia (laktoositon)

7 1/2 liivatelehteä

1 1/4 dl kiehuvaa vettä

1/2 dl tomusokeria

hyytelö:

300g marjoja (vadelmia)

3/4 dl sokeria

3 liivatelehteä

1 1/4 dl punaista mehua

 Murenna keksit ja sekoita murut voi-margariinisulan (+makuaineen) kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe, tomusokeri, jogurtti ja rahka. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota loput liivatelehdet 5 minuuttia ja valuta niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Liitän vielä kuvan kukasta, jonka sain lähtiessäni työpaikalta! Kiitos, hoidan tätä huolella!