Tätä punajuurilisuketta syödään joulupöydässämme tänä vuonna. Perinteistä rosollia meillä syö oikeastaan vain minä. Tämä lisuke näyttää maistuvan muillekin. Erityisesti kalan, mutta myös lihan kanssa mainio. Helppo tehdä!

4 punajuurta

1 punasipuli

1 dl vettä

1/2 tl suolaa

ripaus mustaa pippuria

1 tl kuivattua timjamia

1 prk ranskankermaa (minä käytän laktoositonta)

2 rkl puolukkahilloa

Kuori punajuuret ja sipulit. Silpo ne pieniksi kuutioiksi. Paahda pannulla hetki, älä ruskista. Lisää vesi ja hauduta n. 15 min., kunnes punajuuret ovat pehmenneet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Jos vettä on runsaasti, keitä hetki ilman kantta, jotta vesi haihtuu. Sekoita ranskankermaa niin paljon että saat haluamsi koostumuksen, lähes purkillinen.Mausta puolukkahillolla.