Tämä on aivan ihanaa kaakkua. Ohje on peräisin 80-luvun alusta.Tätä oli tarjolla tärkeille vieraille viime sunnuntaina! =)

Ja sydämen muodossa!

Pohja: 

150 g  voita tai margariinia

1/2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja (minä laitoin Semperin hienoa jauhoseosta)

1 muna

( 1-2 rkl vettä, en laittanut)

Täyte:

500 g (2prk) maitorahkaa (laktoositonta)

150 g voita tai margariinia sulatettuna

1 prk smetanaa (vähälaktoosista)

3 keltuaista

2 dl sokeria

1 tl sitruunan kuorta

2-3 tl sitruunanmehua

2 tl vaniliinisokeria

2 rkl maissijauhoja

3 valkuista vaahtona

Sekoita pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita lopuksi joukkoon muna. Painele taikina voideltuun irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset lukuunottamatta valkuaisvaahtoa ja sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan ja paista leivonnaista 175C:ssa (kiertoilmauunissa 155-160C)1 tunti. Irroita kakku vuoasta täysin kylmänä, mieluiten seuraavana päivänä.

Ohje vuodelta 1981 Valio.