Ohje on kokonaisuudessaan kopioitu vanhasta kotiliedestä.  Herkullista ja raikasta. Valmista kakku ja sitruunatahna edellisenä päivänä.

 

Lemon curd:

6 kananmunan keltuaista

1 dl sokeria

1 dl hillosokeria

2 rkl sitruunan raastettua kuorta

1 dl sitruunan mehua

100 g (laktoositonta) voita

Mittaa keltuaisten kanssa kattilaan sokerit, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kuumenna aineksia koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja jatka vatkaamista. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan hyvin sekoittaen. Anna sitruunatahnan jähmettyä yön yli jääkaapissa

Kakkupohja:

6 suurta kananmunan valkuaista

2 tl valkoviinietikkaa

5 dl erkoishienoa sokeria

1 tl Maizena-maissitärkkelysjauhoa

3 tl vaniliinisokeria

1/2 dl kiehuvaa vettä

Vuokaan:

voita tai margariinia

maissitärkkelyshauhoja

Täyte:

1prk laktoositonta kermaa (ohjeessa kinuskikermaa)

1-2 dl sitruunatahnaa

(kinuskia, minä laitoin keitettyä kondens. maitoa 2 tl) On laktoositon jos et käytä tätä!

1 l marjoja / hedelmiä

 

Valmista kakku edellisenä päivänä. Erottele keltuaiset valkuaisista. Ole tarkka, ettei keltuaista joudu valkuaisten joukkoon. Mittaa keltuaiset kattilaan ja valkuaiset puhtaaseen lasi- tai teräskulhoon. Valkuaiset eivät vaahtoudu, jos kulho on rasvainen tai joukossa on hiukankin keltuaista.

Voitele iso (halkaisija 26 cm) irtopohjavuoka huolellisesti. Siivilöi vuokaan maissi- tai vehnäjauhoa ja leivitä vuoka jauholla.

Lisää valkuaisten joukkoon etikka, sokeri, maissijauhot, vanilja ja kiehuvan kuuma vesi. Vatkaa ainekset niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon liikahtamatta. Lusikoi marenki vuokaan. Nosta vaahto vuoan reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo. Pane vuoka 150-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 70 minuuttia. Anna kakun jäähtyä seuraavaan päivään kuivassa huoneilmassa.

Vaahdota kerma ja mausta se sitruunatahnalla. Täytä kakun keskellä oleva kolo marjoilla ja sitruunakermalla.