Tämä on vanha tuttavuus, jo vuodelta -78. Hellepäivänä ihanan kevyt kera kahvin, tai talvella vaikkapa jälkiruoaksi. Pavlova on marenkikakku, jonka päälle laitetaan kermaa vaahdotettuna, sekä marjoja ja hedelmiä mieltymysten mukaan. Hieman kuulemma kädenvääntöä on, onko kakku Australialainen vai Uusi-Seelantilainen. Vanhastaan siihen on käytetty kiiwejä. Mansikoiden lisäksi lisäsin passionhedelmää, joka toi mukavaa hapokkuutta muuten melko makeaan kakkuun.

180 g valkuaisia (5-6)

270 g sokeria (3dl)

1 tl maissijauhoja (minulta oli ne nyt loppu, joten laitoin perunajauhoja)

1 tl etikkaa

1 tl vaniliinisokeria

Päälle:

2 dl vispikermaa (laktoositonta)

1/2 l marjoja tai muita hedelmiä

Levitä uunipannulle leivinpaperi ja siroittele sille peruna- tai maissijauhoja. Vaahdota huoneenlämpöiset (kulho ei saa olla yhtään rasvainen) valkuaiset kovaksi vaahdoksi,  lisäten samalla sokeri.Yhdistä varovasti joukkoon maissijauhot, etikka ja vaniliinisokeri.

Levitä vaahto jauhoitetulle leivinpaperille noin 20-25cm läpimittaiseksi kakuksi. Jos haluat suorat reunat, laita ympärille löysä 5cm leveä leivinpaperirengas.

Paista miedossa lämmössä 100-120C noin 1 tunti 15min. kunnes pinta on rapea ja aavistuksen ruskettunut.

Anna jäähtyä. Voit jättää leivinpaperin alle, jotta kakku säilyy ehjänä. Leikkaa se kuitenkin kakun kokoiseksi. Lisää vaahdotettu kerma ja marjat / hedelmät.

Nauti kahvin kera tai jälkkärinä.