Jäätelökakku on muuten laktoositon, mutta koristelussa olevat kukat olen tehnyt valkosuklaasta ja värjännyt ne. Reunasuklaa on laktoositonta. Sisällä on muutama ruokalusikallinen lime curdia, joka sisältää hiukan voita. Lisänä on suklaaosuudessa Semperin kaurakeskejä murskattuna, ja paketissa lukee suklaahippusten kohdalla, että saattaa sisältää pieniä määriä maitoa. Kakku on tehty tällä pyöreällä muotilla.

2 litraa laktoositonta (tai tavallista) vaniljajäätelöä

vajaa 1/2 l pakastemansikoita

laktoositonta suklaakastiketta (voi helposti tehdä itse)

Semperin kaurakeksejä  (tai mitä vaan)

lime curdia

tummaa suklaata (laktoositon tai tavallinen)

vaaleaa suklaata

Näin tein:

Sulata n. 100g vaaleaa suklaata, 50g ja 50g erikseen, sekä tumma suklaa reilu 100g erikseen. Värjää vaalea suklaa (joa haluat) vihreällä ja pinkillä. Laita suklaata koloihin, niin että ensin pinkkiä ja pakastat hetken, sitten vihreää ja pakastat hetken. Viimeiseksi tuputellaan tummaa suklaata vuoan reunoille. Laita pakastimeen kovettumaan.

Jaa hieman pehmenneet jäätelöt kolmeen osaan. Yhteen osaan laitetaan suklaakastiketta oman maun mukaan, sekä rouhitut keksit. Kaada vuokaan ja pistä pakkaseen. Toiseen osaan sekoitetaan hieman jo sulaneet mansikat. Kaada vuokaan ja pistä pakkaseen. Kolmanteen osaan sekoitetaan muutama ruokalusikallinen lime curdia, kaadetaan vuokaan ja pistetään pakkaseen. Anna olla pakastimessa n. 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Ota vuoan tuki pois ja venyttele varovasti vuokaa. Leikkaa paloiksi ja herkuttele.