Alkuperäinen ohje on 80-luvun alkupuolelta Vaasan Myllyn uutiskeittiön antimia.

Ostin jokin aika sitten silikonivuokia tarjouksesta. Siitä mieleeni tuli kyseiset pullaset, joita aikoinaan tehtiin. Alkuperäisessä versiossa ne nostetaan lusilkalla pellille. Nämä nostin lusikalla vuokiin. Herkullisia ovat. Vaihda jauhot vehnäjauhoiksi, jos keliakia ei ole vaivanasi.

Kermaviilin tilalle laitoin kreikkalaista jogurttia, joka ei ole laktoositonta, mutta sitäkin herkullisempaa.=)

007.JPG

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

2 dl kreikkalaista jogurttia tai kermaviiliä

4 dl jauhoja (minä käytin Semperin hienoja jauhoja)

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl rouhittua kardemummaa

Sekoita pehmeä voi ja sokeri sekä kardemumma. Lisää kananmuna, jogurtti ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita (ja ripottelee pinnalle rouhittua mantelia ja raesokeria). Paista 225C (kiertoilmauunissa 200C), noin 10-15min.