Suklaatorttua "mämmiroveessa". Reunat marsipaania.

Pohja: 

1 pkt täytekeksejä (tai esim, 175-200 Semperin kaurasuklaakeksejä)

60 g margariinia (laktoositonta)

täyte:

1 rkl liivatejauhetta

1/2 dl kiehuvaa vettä

300g tummaa suklaata sulatettuna

300 g maustamatonta tuorejuustoa

2 keltuaista

2 valkuaista + reilu 1 dl sokeria

3 dl kuohukermaa (tai laktoositonta vispikermaa)

Leikkaa irtopohjavuoan (20-25cm) kokoinen pala leivinpaperia. Murskaa keksit. Sulata rasva ja lisää keksimuruihin. Painele vuoan pohjalle leikatun leivinpaperin päälle .Kiehauta vesi ja lisää siihen liivatejauhe. Anna tasaantua 5 min. Sulata  suklaa vesihauteessa ja häähdytä.Sekoita juuston joukkoon kuuma liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa,  ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot juustoseokseen.Kaada täyte vuokaan ja peitä esim. alumiinifooliolla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.