Erilaiset jauhoseokset käyttäytyvät gluteenittomassa leivonnassa ja ruoanlaitossa hyvin eri tavoin. Ajattelin koota tähän mielsetäni hyväksi havattuja vinkkejä.
PSYLLIUM
-tekee taikinaan sitkon tapaisen rakenteen
-TAIKINAA ON HUOMATTAVASTI HELPOMPI KÄSITELLÄ
-puoleen litraan reilu rkl psylliumia, annetaan turvota nesteessä n. 10 min
-jos teet hiivataikinaa, lioita hiiva ensin nesteeseen ja lisää hyvin sekoitten psyllium joukkoon
SEMPER LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAT VAALEAT JAUHOT:
-erinomainen yleisjauho lähes kaikkeen glut. leivontaan
-pannukakkuihin, lettuihin, kuivakakkuihin
SEMPER LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAT KARKEAT JAUHOT:
SUNNUNTAI TUMMA JAUHOSEOS:
-sämpylät esim yhdessä vaalean jauhoseoksen kanssa, kastikkeet
SUNNUNTAI VAALEA JAUHOSEOS:
-sämpylät, hyvä yhdistää muihin jauoihin, tulee helposti pullamaista
JYTTEJAUHO ns. tumma, vähennä aina pussin ohjeen mukaan 25-33% jauhoja
-sacherkakku, mausteiset pikkuleivät, sämpylät, kastikkeet
GLUTAGIN VAALEA:
- marjatortut, pulla pasta
GLUTAFIN TUMMA:
- sämpylät, pasta, sekoituksena tummien kanssa
PERUNAJAUHOT:
-pelkillä perunajauhoilla tulee hyvä kääretorttu
-lisänä moneen
PUHDAS KAURA:
-kaikkeen mihin kauraa yleensäkin käytetään
-hyvä lisä leivontaan, kaurakeksit nam...
Kommentit