Erilaiset jauhoseokset käyttäytyvät gluteenittomassa leivonnassa ja ruoanlaitossa hyvin eri tavoin. Ajattelin koota tähän mielsetäni hyväksi havattuja vinkkejä.

PSYLLIUM

-tekee taikinaan sitkon tapaisen rakenteen

-TAIKINAA ON HUOMATTAVASTI HELPOMPI KÄSITELLÄ

-puoleen litraan reilu rkl psylliumia, annetaan turvota nesteessä n. 10 min

-jos teet hiivataikinaa, lioita hiiva ensin nesteeseen ja lisää hyvin sekoitten psyllium joukkoon

SEMPER LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAT VAALEAT JAUHOT:

-erinomainen yleisjauho lähes kaikkeen glut. leivontaan

-pannukakkuihin, lettuihin, kuivakakkuihin

SEMPER LUONTAISESTI GLUTEENITTOMAT KARKEAT JAUHOT:

SUNNUNTAI TUMMA JAUHOSEOS:

-sämpylät esim yhdessä vaalean jauhoseoksen kanssa, kastikkeet

SUNNUNTAI VAALEA JAUHOSEOS:

-sämpylät, hyvä yhdistää muihin jauoihin, tulee helposti pullamaista

JYTTEJAUHO ns. tumma, vähennä aina pussin ohjeen mukaan 25-33% jauhoja

-sacherkakku, mausteiset pikkuleivät, sämpylät, kastikkeet

GLUTAGIN VAALEA:

- marjatortut, pulla pasta

GLUTAFIN TUMMA:

- sämpylät, pasta, sekoituksena tummien kanssa

PERUNAJAUHOT:

-pelkillä perunajauhoilla tulee hyvä kääretorttu

-lisänä moneen

PUHDAS KAURA:

-kaikkeen mihin kauraa yleensäkin käytetään

-hyvä lisä leivontaan, kaurakeksit nam...