Kakku on Myllyn Paras ohjeella tehty. Hyvin samanlaisen ohjeen olen saanut anopiltani 80-luvulla. Olen tehnyt tämän kakun aina uunipannulle, mutta nyt halusin kokeilla reunavuokaa. Aluksi oli totaalinen pelko, valuuko taikinat uunipannulle, mutta taikina pysyi lähes täysin reunojen sisässä. Pannupelti ei ollut edes täysin tiivis reunoihin. Otin kaksi kuvaa. Päälimmäisessä kuulas syysaurinko, alemmassa näkyy miten täyte on pysynyt paikoillaan.

1925602.jpg

1925591.jpg

Taikina 1

8 dl vehnäjauhoja (tai sunnuntai vähäproteiinisia/semper hieno jauhoseos, itse käytin sunnuntaita)

3-4 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

2-3 tl vaniljasokeria

250 g sulatettua margariinia

Taikina 2

1/2 taikinasta 1

1 muna

2 dl piimää (minä käytin 1 1/2 dl laktoosit. maustamatonta jogurttia+0,5dl lakt.maitojuomaa)

Täyte:

6-10 omenaa

2 tlk maitorahkaa

1- 11/2dl sokeria

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori ja osa mehusta

Valmista täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkon muut täytteen aineet.

Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan.Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipanulle.

Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina1.

Paista uunin keskiosassa 200 C n 1/2 tuntia.