Tätä leivoin tänään poppoollemme! Huomaa yksi särkynyt sydän. Todellisessa ystävyydessä myös sille on tilaa!

Pohjana Runebergintorttu, päällä itsetehtyä vattuhilloa ja reunoilla, sekä sydämissä valkosuklaata. Löytyipäs se torttuohje vihdoin! Tällä Runebergin torttuohjeella olen tehnyt useina vuosina tortut ja ystävänpäiväksi olen tehnyt samaa kakkuna. Ensimmäistä kertaa laitoin valkosuklaata, muulloin pikeeriä.

Ohje on melko kookkaaseen sydänvuokaan:

300 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja (minä laitoin semperin hienoja jauhoja)

2 tl leivinjauhetta

2 dl rouhittua mantelia

2 dl piparkakun muruja (tai korppujauhoja+1 tl piparkakkumaustetta)

       (huom. jos teet gluteenitonta, käytä glut pipareita/korppujauh.)

Koristele vadelmahillolla ja valkosuklaalla, tai pikeerillä, johon laitat  n. 2dl tomusokeria ja 1 rkl vettä. Pikeerin tulee olla hieman jämäkkää.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan tai muffinssivuokiin. Paina kuoppia kakun/muffinssien pintaan ja laita siihen hilloa. Täytteseen käy paistonkestävä hillo. Paista kakkua vajaassa 200C:ssa ja muffinsseja 200C:ssa.  Lisää jäähtyneeseen leivonnaiseen vadelmahilloa ja kuorrute reunoille.