Täällä jossain, missä se nyt oli, joku täytti, kuka se nyt oli, joitain vuosia, mitähän ne oli? Tuli taas yksi ikärengas mittariin, ja eikus kakun tekoon.

En laittanut tarkoituksella pintaa sileäksi. Marjojen raikkaus osuu näin paremmin kohdalleen. Esteettisempi olisi kyllä ollut! Tämä on paljon käytetty ohje meillä. Kevyttä herkkua!

pohja:
2     munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja (minä käytin semperin hienoja jauhoja)
1 /2 tl leivinjauhetta

täyte:
2 1/2 dl maustamatonta jogurttia (minä käytin laktoositonta)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa (käytin laktoositonta)
3 liivatelehteä
1/2 dl mehua
5 dl vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sek. jauhot ja leivinjauhe ja sekoita yhteen keskenään. Paista kakkupohja 200C pyöreässä irtopojhjavuoassa ja anna jäähtyä.
Sek. jogurtin joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Lioita liivatteet runsaassa vedessä pehmeiksi n. 5-10 min. Valuta ne ja  sulata kuumaan mehutilkkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita liivateseos nauhana jogurtin joukkoon. Lisää myös kermavaahto. Levitä seos kakkupohjalle ja anna hyytya kylmässä.
Peitä kakun pinta marjoilla ja hyytelöi hyytelösokerilla pakkauksen ohjeen mukaan.
Lisäksi sulatin n. 100g tummaa suklaata voipaperin päällä ja tein siitä suklaareunuksen.