Tänä vuonna tein äitienpäiväkakuksi sitruunajuustotortun.

Ennen puoltayöta (la-su) kaakusta oli jo lohkaistu palaset. Perheemme kuopus lähti Saksaan työharjoitteluun varhain sunnuntai aamuna. Äitienpäivää vietin osin hieman haikeissakin merkeissä.

Pohjana gluteenittomia keksejä, sekalaiset, mitä kaapista löytyi. Maustoin kaakaojauheella ja tomusokerilla. Murksiasin keksit (200g), ja sulatin voita (75g). Täytteen ainesosat alla. Koristelin pensasmustikoilla ja tuoreilla vadelmilla (kaupasta saa). Lisäksi vähän viherrystä Israelista tuomillani murskatuilla pistaasipähkinän sydämillä. Päälle hienoinen tupsaus tomusokeria.

Täytteen ohjeen sain miniältä jokin aika sitten.

4 dl vispikermaa (laktoositon)

200 g tuorejuustoa (lakt.)

1 prk kermaviiliä (lakt.)

4 liivatelehteä

1 sitruunan raastettu kuori

60 ml sitruunan mehua

1 dl sokeria

1 rkl vaniliinisokeria

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan päälle. Painele pohjan ainekset vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin. Pohjana minulla oli 26cm vuoka.

Liota liivatteet runsaassa kylmässä vedessä n. 5min. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Lisää liivatelehdet yksitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään, eli sokerit+ tuorejuusto+ kermaviili+ sitruunan raast.kuori. Sekoita kerma varovasti juustomassaan, ja viimeksi sulatettu liivate-sitruunaliemi. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia tai yön yli.