Tässäpä teille, joita kiinnostaa matkamme Thaimaassa. Riipustuksesta tuli hiukan pitkä, mutta juttua riittäisi vaikka kuinka vielä. Minut tuntevat tietävät, etten ole parin sanan ihminen.=) Viikon olimme siis AoNangissa, Krabin lähellä ja viikon Tri Trang Beach:illä Batongin lähellä. Aurinkoa näkyi vain harvakseltaan, mutta lämmintä oli n.30C. Hmm. Pitää vielä kertoa, kun ihmettelin, miten paikallisetkin tiesivät nimeni Mama.  Minua huudeltiin milloin mistäkin. Sitten kuulin että jossain huudellaan Papa, niin sitten ymmärsin. =D

Ruokailu

2111941.jpg2111940.jpg

Ensin ihanaa Tom Yam keittoa, jota teen kyllä piakkoin! Vieressä herkullista mausteista lihasalaattia.

2111942.jpg2111945.jpg

Vas. ylhäällä kanaa cashewpähkinöillä, oik. lihaa+thaibasilikaa+sitruunaruohoa+sieniä, oli vahvan makuista. Alalautasesta ei ota selvää. Jälkiruokana, kuten tavallista, herkullisia hedelmiä. Papaijaa, melko raakaa mangoa, vesimelonia ja tosi herkullista ananasta.

Ruoan hankinta, (paikalliset markkinat) emme itse tehneet ruokaa!

2111965.jpg2111968.jpg

Yrttejä ja vihanneksia.                                              Lihaa.

2111972.jpg2111970.jpg

Mustekaloja                                                             Erilaisia kaloja

Seikkailu

2111962.jpg2111977.jpg

Kävimme sukelluskurssin loman aikana. Koulutus oli kolme kokonaista päivää, siihen liittyi allasharjoituspäivä, joka oli mielestäni kaikkein vaikein. Kahtena päivänä lisää koulutusta ja 2x2 avovesisukellusta max 18 metrin syvyyteen. Viimeisenä päivänä illansuussa oli tentti, johon luimme sukellusta käsittelevän kirjan (huh, huh). Tentistä saimme mieheni kanssa samat pisteet.=) Minä vas. kuvassa lilapukuisen edessä juuri veteen astumassa. Oik. kuvassa maineikkaan koulutusfirman sukellustarvikkeet hienoissa riveissä.

2112004.jpg2112025.jpg

Kanootttiretkellä menossa ahtaista paikoista. Kanootin reunat kahisivat kalliota vasten ja meloja joutui hienam tuuppaamaan kanoottia.Kolot olivat niin ahtaita että jouduimme olemaan makuultaan ja välistä tuntui että APUUA. En suosittele ahtaan paikan kammoisille! Näkymät avonaisissa kallioluolissa olivat tosi hienot! Apinoita ja kissakalankin näimme!

2111984.jpg

Kävimme retkellä Similianin kansallispuistossa. Snorklasimme ja näimme paljon kaloja. Minä bongasin myrkyllisen merikäärmeen, joka oli mustavalkearaidallinen. Paikalinen mies oli myös snorklaamassa ja esitteli käärmettä merenpohjasta sanomalla minulle "snack"! : /

Eläimellistä

2111978.jpg2111997.jpg

Apinoita oli Krabilla rannan päässä melkoisen paljon. Kävivät kuulemma rosvoilemassa turisteiltakin tavaroita. Opas kertoi, että häneltä oli apina avannut laukusta vetoketjuja. Lompsasta saikin pitää kiinni. Elefantteja emme nähneet luonnossa muuta kuin Fantasea näytöksessä, joka olikin komea esitys. Ruokailu oli järjestetty 4000 ihmiselle. Ruoka oli hyvää ja kulissit olivat hämmästyttävät. Sanovat että vetää vertoja jopa Las Vegasille!

2111981.jpg

Tämä koppakuoriainen oli tehty jo vaarattomaksi. Kokoa sillä oli reilut 10 cm. Oli raukka ilmeisesti eksynyt viereisestä viidalkosta hotellimme ulkotasanteelle. Siellä ei luultavimmin myrkkyjä säästellä! Ihmettelin toisen hotellimme valkoisia pöytäliinoja. Liinat olivat ulkopöydissä. Niihin kun sattui kärpänen tai moskiitto, ne tulivat nopeasti raukeiksi ja kohta jo heittivä henkensä!! Ajattelin itseäni ja niitä lapsiperheitä, joissa lapset jättävät aterimensa liinalle hakiessaan ruokaa lisää...

Kotiinlähtö

2112016.jpg2111953.jpg

Juuri ennen lähtöä hotellimme pihalla vietettiin häitä. Olivat ilmeisesti englantilaisia. Puhe kuului melko kauas ja oli kaunis. Perhonen, joka muuten ei ollut kovin pieni piristi päiväämme.

2112029.jpg

Lentoyhtiölle maksoimme 5 euroa mennen tullen erikoisruokavaliostani. Menomatkalla ei ollut lainkaan ruokaa ja takaisin tullessa sain nämä. Voita, ilman minkäänlaista leipää tms. mihin sitä olisin lykännyt. Ainoastaan tämä hedelmäsatsi oli syötävää. Ei edes jogurttia kuten muilla. Vahingosta viisastuneena pakkaan usein omia eväitä. Silti tuntuu kurjalta matkustaa ahtaassa paikassa muiden ruokien höyrytessä herkullisina vieressä! Tästä palautetta lentoyhtiölle!