Täytteeseen tulee valkosuklaa-limettirahkaa, joka on vähälaktoosinen. Muut ainekset on laktoosittomia. Halu maistella laajempaa valikoimaa (kuin laktoositon) on joskus suuri. Vähälaktoosisissa tuotteissa on huomattavasti kattavampi tarjonta, sitten vain laktoosipillerit kehiin! Jospa viisaat lääkärit saisivat vihdoinkin kehiteltyä vastaavan lääkkeen keliakiaan. Keliakialehdessä joskus kerrottiinkin moisen pillerin kehittelystä. Voisi matkustella, ottaa pillerin ja nauttia vaikkapa Pariisin  aamussa croisantin maitokahvilla!!! Aah!

Limetin viipaleet hieman siirtyivät kun siirsin kaakun jääkaappiin. Raikas maku! Alkuperäinen ohje Valiolta.

200 g domino-tyyppisiä gluteenittomia keksejä (ohjeessa 150gr)

75 g voita tai margariinia (laktoositon)

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa (Valiolla laktoositon kuohukerma 3,3dl pullosessa)

2 prk valkosuklaa-limerahkaa

2 rkl sokeria

1 tl vaniliinisokeria

Koristeluun:

1 limetti ohuina viipaleina

Kiille:

1 dl vettä

1 rkl limettimehua

1 dl hyytelösokeria

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan pohjan kokoinen pala (22-24cm). Murenna keksit monitoimikoneessa. Sekoita murskaan voisula. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle.

Lioita liivatelehtiä n. 5min. kylmässä vedessä. Vaahdota kerma (kannussa vaahtoutuu nopeammin ja siistimmin). Kiehauta 1,5 rkl vettä ja lisää kiehuvaan vesitilkkaan valutetut liivatelehdet. Sekoita rahka ja sokerit keskenään. Lisää rahkaseokseen varovasti kerma, ja viimeksi liivateliuos ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kaada täyte muruophjalle ja tasoittele. Peitä vuoka ja anna hyytyä 3-4 tuntia.

Leikkaa kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, hyvin huuhdottu limetti ohuiksi viipaleiksi. Aseta limettiviipaleet hyytyneen tortun pääälle.

Valmista kiille: Kuumenna vesi ja limettimehu kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30sek. Nosta levyltä ja anna jäähtyä 3-4min.

Lusikoi hyytelöseosta limettien päälle ja anna hyytyä vähintään 15 min. jääkaapissa. Kun kiille on hyytynyt, irroita kakku veitsellä varovasti vuoan reunasta. Nosta tarjoiluvadille