Seurakunnassamme järjestettiin sapatti- ja hanukka-ateriakurssi. Paljon saimme tietoa ruoan valmistamisesta, säilyttämisesatä ja nauttimisesta. Itse kunnioitan suuresti opettajamme ja ohjaajamme taitoa ja viisautta toimia juutalaisessa keittiössä. Luulen, että saisin aikamoisen kaaoksen aikaan niin tarkassa puuhassa. Maito ja liha nautitaan eri aterioilla, parve-ruokia voi syödä välissä. Liharuoan alla liina, maitoaterian alla ei liinaa, lihalla ja maidolla eri astiat. Parve-astiana lasi..........

 Mielenkiintoista ja maukasta.

Shabat shalom eli hyvää sapattia! Ensin siunataan viini. Tässä alkoholitonta viiniä. Liinan alla chale- eli sapattileipä.

Yläpuolella tavisten jauhoista, alapuolella gluteenitonta chale-leipää.

Alkupalasalaattina Israelilainen perunasalaatti. Oranssista keitosta, joka tarjottiin tähän väliin, ei ole kuvaa.

Sopan ja alkupalasalaatin kera sienikierteitä.

Lautasella porkkanasalaattia, maissimunasalaattia, israelilaista kasvissalaattia, jauhettua silliä, kaali-munasalaattia ja perunakugel

Jälkiruokana hedelmäsälaattia, jossa mangosose huntu.

Kahvin / teen kera oli tarjoilla napoleoninkeivoksia,

uudenvuoden kakkua,

Suklaakakkua,

luumukierteitä ja

"Kuin makkaraa"(pikkuleipiä)

Ruoan valmistamisen jälkeen saimme tarjota aterian myös vieraille. Masut ja päät pullollaan saimme lähteä onnellisina  kotiin.

Kiitos Ulla ja Anneli!