Pohja:
250g tattarilimppua
100g laktoositonta voita
Täyte:
200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
reilusti ruohosipulisilppua
200g laktoositonta raejuustoa
150g graavilohta
1 dl tilliä
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl suolaa
1/2dl sitruunamehua
2 liivatelehteä
Koristeluun:
7 kpl kananmunia kovaksi keitettyinä ja jäähtyneinä
300g katkarapuja
tilliä
(mätiä)
Murusta leipä. Sekoita sulatettu / pehmeä rasva joukkoon ja taputtele tasapohjaisen vuoan pohjalle. Tee täyte sekoittamalla rae- ja tuorejuustot keskenään, lisää pieneksi pilkottu lohi, silputtu tilli ja mausteet. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota kylmästä vedestä puristetut pehmeät liivatelehdet sitruunamehuun. Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Koristele keitetyillä munilla ja tillillä.
Kommentit