Pohja:

250g tattarilimppua

100g laktoositonta voita

Täyte:

200g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa

reilusti ruohosipulisilppua

200g laktoositonta raejuustoa

150g graavilohta

1 dl tilliä

1/2 tl valkopippuria

1/2 tl suolaa

1/2dl sitruunamehua

2 liivatelehteä

Koristeluun:

7 kpl kananmunia kovaksi keitettyinä ja jäähtyneinä

300g katkarapuja

tilliä

(mätiä)

Murusta leipä. Sekoita sulatettu / pehmeä rasva joukkoon ja taputtele tasapohjaisen vuoan pohjalle. Tee täyte sekoittamalla rae- ja tuorejuustot keskenään, lisää pieneksi pilkottu lohi, silputtu tilli ja mausteet. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota kylmästä vedestä puristetut pehmeät liivatelehdet sitruunamehuun. Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Koristele keitetyillä munilla ja tillillä.