Tällä reseptillä on pitkä historia minulle. Ohje oli aikoinaan Pirkka-lehdessä. Ystäväni tuli  kotiini tekemään kakkua, sillä hänen äiti ei ilmeisesti pitänyt tämän poikaystävästä. Ystävällä oli kova halu leipoa kakku, ja niin me leivoimme molemmat poikaystävillemme kakut. Vanha sanonta; "tie miehen sydämeen käy vatsan kautta," pitänee paikkansa!=)

1242404936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on tehty gluteenittomilla jauhoilla ja täyte pyrkii kovasti pohjalle. Tein nämä Sunnuntain jauhoilla, mutta alkuun ajattelin korvata osittain jyttejauhoilla sunnuntaita. Jyttejauho toisi osittain hieman ryhdikkyyttä kakkuun. Vehnäjauhoilla kakku onnistuu oikein hyvin.

2 dl sokeria

1 dl sul. margariinia (lakt.)

2 munaa

1 dl maitoa (lakt.)

4 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

täyte:

1 dl fariinisokeria

4 rkl vehnäjauhoja (minä käytin Sunnuntain vaaleita jauhoja, mutta jos korvaat osittain jyttejauhoilla, muista vähentää jauhojen määrää)

3 tl kanelia

1 tl kaakaojauhetta (tummaa)

4 rkl sul. rasvaa (lakt.)

1 dl jauhettuja pähkinöitä

Voitele ja korppujauhoita irtopohjainen vuoka.Valmista pohja ja täyte sekoittamalla aineet ohjeen järjestyksessä. Kaada puolet taikinasta tasapohjaiseen irtopohjavuokaan. Levitä täyte väliin. Lisää loput taikinasta täytteen päälle. Paista 175C, n. 1 tunti.