Gluteenitonta pizzaa alla.

Alla tavisten pizzaa. Taviksille en nyt ohjetta laita. Samalla ohjeella voi tehdä kuin gluteenittomankin, vaihtamalla vain jauhot ja jättämällä psylliuminsiemenen pois. =)

Uunipannullinen:

2 dl vettä

30 g hiivaa

1 rkl psylliuminkuota

1 tl suolaa

4 rkl (60ml) ruokaöljyä

n. 5 dl semperin gluteenittomia jauhoja (käytän mitä kaapissa on, joskus tummaa ja vaaleaa sekaisin, joskus pelkkää tummaa tai vaaleaa)

Lämmitä vesi käden lämpöiseksi. Lisää hiiva ja suola, sekoita hyvin. Lisää psyllium ja sekoita huolellisesti. Anna levätä 5-10 min. Sekoita jauhoja sekaan, sekä öljy. Koeta kädellä niin, että juuri ja juuri taikina ei tartu käteen.  Ota taikina heti ja kaulitse se peltiisi sopivaksi, vaikkapa leivinpaperin päällä. Käytä tarvittaessa hivenen jauhoja apuna. Tässä vaiheessa taikina saa hieman turvota. Valmista täyte.

Minun täytteinä näissä pizzoissa on: 1/2 prk tomaattimurskaa pohjalla, 400 g paistijauhelihaa, ananaspaloja 4 kiekkoa, Aura-sinihomejuustoa palanen, valkosipulia murskattuna, 17% emmental-juustoa ja runsaasti oreganoa juuston alla. Oreganoa laitan myös paistuneen pizzan päälle. Nämä ainekset yhteen pellilliseen.