Lähes samanlaista juustokakkua olen aiemminkin tehnyt, hieman muunnellen tämä.  Vadelmat ajattelin alun alkaen laittaa rahkakerroksen alle, mutta kuis muutenkaan, ne meinas unohtua koko kaakusta. Vadelmat oli herkullisen näköisesti tässä esillä, joten pieni moka ei aina asiaa pahenna! =)

 

Pohja:

150 g voita tai margariinia

1/2 dl sokeria

3 dl Semperin hienoa jauhoseosta

1 muna

2 rkl vettä

Täyte:

500 g (2prk) sitruunanmakuista maitorahkaa (laktoositonta)

150 g voita tai margariinia sulatettuna

1 prk smetanaa (laktoositonta)

3 keltuaista

2 dl sokeria

2 tl vaniliinisokeria

2 rkl maissijauhoja

3 valkuista vaahtona

2-3 dl vadelmia

Sekoita pohjaa varten pehmeä voi ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita lopuksi joukkoon muna ja vesi. Painele taikina voideltuun irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset lukuunottamatta valkuaisvaahtoa ja sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan ja paista leivonnaista 175C:ssa (kiertoilmauunissa 155-160C)1 tunti. Irroita kakku vuoasta täysin kylmänä, mieluiten seuraavana päivänä.