Tässäpä tämä ohje, kun pyydettu on! Tällä ohjeella teen yleisimmin täytekakunpohjat. Ovatpa ne gluteenittomia tai tavallisia.
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia semperin hienoja jauhoja)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Voitele kakkuvuoka (jos teet gluteenitonta, huomioi että otat puhtaasta rasiasta). Jauhoita vuoka tavall. tai glut korppujauhoilla. Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita kuivat aineeet varovasti muna-sokerivaahtoon seulan läpi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175C lämmössä n.40 min.
Liitän seulan kuvan mukaan, se ei ilmeisesti ole kaikille tuttu. Minulle se on hyvä kaveri leivonnassa. =)
Tämä yksilö on ollut hiukka rajussa käsittelyssä. Raukalla klommo "päässä".
Kommentit