Tässäpä gluteenittomien tattaripiparien ohjetta. Helppo työstää, ei liistraudu sormiin, rapeita ja täysjyvää! Maukkaita! Voisiko enempää näiltä pipareilta vaatia.
Allaoleva määrä tuli tästä taikinasta.
150 g margariinia
1 dl siirappia
1 3/4 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
2 munaa
5 1/2 dl tattarijauhoja
1 1/2 leivinjauhetta
Kiehauta margar., sokeri ja mausteet (ei leivinjauhe). Sekoita jäähtymisen aikana. Kun seos on jäähtynyt, sekoita munat vatkaten ja tattari+leivinjauhe joukkoon. Anna kovettua seuraavaan päivään (jääkaapissa). Kaaviloi taikina melko ohueksi levyksi ja ota muotilla pipareita. Paista 175C, n. 8 min.
Kommentit