Tämä on kakku "ihastus" vuosien takaa. Monesti olen tehnyt tuplana taikinan uunipannulla.

150 g margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 munaa

2 1/2 dl (vehnä-) tai gluteenittomia jauhoja, itse käytin Semperin hienoja jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kevytkermaa tai tuoremehua (tulee laktoositon)

Pinnalle:

425 g säilyke persikoita

Toscakuorrutus:

75 g margariinia

1 dl sokeria

2 rkl jauhoja

3/4 dl kevytkermaa tai tuoremehua

70-100 g mantelilastuja

Voitele ja korppujauhoita (jos teet gluteenittoman, käytä gluteenittomia korppujauhoja) halkaisijaltaan noin 24cm:n mielellään irtopojhjainen vuoka. Vatkaa rasva ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos ja kevytkerma (tai tuoremehu).Kaada taikina vuokaan ja paista 200C:ssa 15-20min., eli kunnes pohja on juuri ja juuri kypsää.

Viipaloi valutetut säilykehedelmät. Mittaa kuorrutusaineet mantelilastuja lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta seos. Lisää mantelilastut.

Levitä hedelmät kakkupohjan päälle. Peitä pinta kuorrutuksella. Paista kakkua edelleen noin 10 minuuttia tai kunnes sen pinta on kauniisit ruskettunut. Tarjoa kakku jäähytyneenä.