Tänään kävivät kylässä Mummo ja Vaari. Äidillä on myös keliakia. Kesän kiireiden ja  vieläkin jatkuneen hössötyksen seurauksena en mustikkapiirakkaa ollut tehnyt. Nyt ajattelin sitä tehdä. Tein aamulla sekä gluteenitonta että tavisten piirakkaa. 

Muutto alkaa olla hyvässä jamassa. Edelleen osa tavaroista odottaa tai etsii omia paikkojaan. Kiitos kaikelle, jotka olette lähetelleet ihania kommentteja!

Kyllä maistui pullataikinapohjainen piirakka pitkästä aikaa hyvälle. Pullataikina on "arkipullataikinaa", eli siinä ei ole munaa, siinä on vähemmän rasvaa ja sokeria. Päälle tujaus sokeria kyllä sopii, siis marjojen kyytipojaksi.

Arkipulla:

1/2 rkl suolaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 l maitoa (minä käytin laktoositonta)

1 rkl psylliuminkuorta (unohtui)

30-50 g hiivaa

125 g margariinia

vajaa 1 kg jauhoja (käytin Semperin hienoja jauhoja)

11/2 l mustikoita+ 2 tl perunajauhoja+ sokeria maun mukaan

Suola, maito ja hiiva lioitetaan keskenään. Psylliuminkuorijauhe lisätään ja annetaan turvota n. 10 min. Lisää sokeri ja jauhot. Jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa lisätään 2-3 erässä margariini, joka on hieman pehmennyt. Muista taasen kerran lisätä vain nuukalla mitalla jauhoja. Juuri ja juuri ei saa sormiin tarttua. Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta kuin kerran, joten voit samantein laittaa pellille leivinpaperin päälle käsin painellen taikinaa. Kaulinta käytän gluteenittomassa piirakanpohjan valmistuksessa harvoin. Kohota lämpimassä ja lisää marja+sokeri+perunajauhoseos.  Pellilliseen mustikkapiirakkaa kuluu puolet taikinan määrästä. Saat kaksi pellillistä piirakkaa tai toisesta puoliskosta voit tehdä vaikka korvapuusteja. Paista uunissa n 200C kypsäksi. Itse kurkin pohjasta kypsyyttä.