Lähipiirissäni on tällä hetkellä tarvetta munattomaan ja maidottomaan ruokavalioon. Jotta muiden ei tarvitse "kärsiä" ruokarajoitteista, teen heille "tavis"pullia. Itselleni sekä tyttärelleni, joka imettää, munatonta ja maidotonta.

Pullat ovat mielestäni ihan maukkaita, mieheni mielestä hieman kumisia. Tässäpä ohje sille joka vastaavaa etsii.

Vasemmalla raparperi-mansikkahillolla ja oikealla kauratäytteellä täytettyjä pullasia.

 1/2 rkl suolaa

1 1/2 dl sokeria

1/2 l vettä

2 rkl psylliuminkuorta

50 g hiivaa

125 g margariinia (Keiju laktoositon, maidoton 70%)

vajaa 1 kg jauhoja (käytin Semperin hienoja jauhoja)

Täyte:

1 dl sulatettua rasvaa

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleitan(jos teet gluteenitonta, käytä ns. puhtaita kaurahiutaleita)

2 rkl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia)

2 tl vaniliinisokeria

 

Suola, vesi ja hiiva lioitetaan keskenään. Psylliuminkuorijauhe lisätään ja annetaan turvota n. 10 min. Lisää sokeri ja jauhot. Jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa lisätään 2-3 erässä margariini, joka on hieman pehmennyt. Muista taasen kerran lisätä vain nuukalla mitalla jauhoja. Juuri ja juuri ei saa sormiin tarttua. Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta kuin kerran. Muovaa kaksi suorakaiteen mallista levyä (jaa taikina kahtia). Laita esim. hillotäytettä toiselle ja kauratäytettä toiselle levylle. Rullaa levyt ikäänkuin kääretortuiksi ja leikkaa n.2cm viipaleiksi. Pistä pullaset esim. muffinsivuokiin. Kohota lämpimassä. Paista uunissa n 225C kypsäksi.