Tämä on jostain lehdestä, en muista mistä. Ohje on keittiömestari Samuel Frankin,
Pohja:
400 g digestive-keksejä (tavallisia tai gluteenittomia) kakussa reilu 300g glut. keksejä
150 g voita
Murustele keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele massa lasi- tai irtopohjavuokaan (20cm) pohjalle ja reunoille.
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
75 g voita
0,5 dl kermaa
Sulata suklaa ja voi. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi, lisää kerma. Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään.
Päälle:
200 g puolukoita
Kaada puolukat viileän tortun päälle.
Kiille:
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä
Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kaada puolukoiden päälle. Jäiset puolukat jäähdyttävät kiilteen nopeasti. Mikäli käytät tuoreita puolukoita laita torttu jääkaappiin jäähtymään.Ota torttu huoneen lämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit