Tämä on jostain lehdestä, en muista mistä. Ohje on keittiömestari Samuel Frankin,

Pohja:

400 g digestive-keksejä (tavallisia tai gluteenittomia) kakussa reilu 300g glut. keksejä

150 g voita

Murustele keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele massa lasi- tai irtopohjavuokaan (20cm) pohjalle ja reunoille.

Valkosuklaatäyte:

200 g valkosuklaata

75 g voita

0,5 dl kermaa

Sulata suklaa ja voi. Sekoita voi ja suklaa tasaiseksi, lisää kerma. Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jäähtymään.

Päälle:

200 g puolukoita

Kaada puolukat viileän tortun päälle.

Kiille:

1 dl hyytelösokeria

2 dl vettä

Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan veteen. Kaada puolukoiden päälle. Jäiset puolukat jäähdyttävät kiilteen nopeasti. Mikäli käytät tuoreita puolukoita laita torttu jääkaappiin jäähtymään.Ota torttu huoneen lämpöön 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.