Olemme lähes vuosittain olleet keväällä hiihtovaelluksella Papan kanssa. Vaelluspaikka on ollut sama: Pallaksen luontokeskuksesta Hettaan ja takaisin samaa reittiä. Pallakselta olemme välillä (kuten nytkin) hiihdetty edelleen Jerisjärvelle. Hiihdetty on 130km tai himppa ylikin. Päivämatkat ovat n.15-30km. Olemme yöpyneet varaustuvissa ja yhden yön olemme saaneet olla vieraina lähellä Norjan rajaa asuvilla rakkailla ystävillämme. Terveisiä vaan Ullalle ja Paavolle!

 Tämä on ensimmäisenä iltana otettu, ja siinä näkyy Pallastuntureita kauniisti jonossa. Paikkana Nammalakuru.

t

Ylä- ja alakuva on välillä Hannukuru-Sioskuru. Yllä The Poromies ja alla hänen tokkansa. Poroja näimme kyseisenä päivänä varmaankin parisataa. Lunta oli tänä keväänä hirmu vähän.

 

 Yllä hotgottia. Makkaraa tässä muodossa en oikeastaan syö kuin näillä reissuilla. Hyvältähän se maistuu!

Näitä pussiruokia söimme ilman lihaa. Tuli hyvät annokset kahdelle. Vastaavat pussukat söimme paluumatkalla. Hetasta ostamamme toinenTexMex-pussukka oli oikein tulinen. Oli selvä ero edelliseen. Hyvää oli. Keliaakikon matkailu tuo omat haasteensa!

Mämä herkut ystävämme meille valmistivat. Yllä sitä maailman parasta, eli Paavon hirvikäristystä. Sitä haikailimme monena päivänä, ja edelleenkin.=) Muussi oli aivan suussa sulavaa, sekä allaoleva hillakiisseli ihanaa!

 

 Paluumatkalla otin kuvan lumivyöryvaarasta. Joinain vuosina kurun päälle kasautuu MIELETÖN lumilippa. Lipan alta on todella jännittävää sitten hiihdellä. Kuvassa ei  näy tämän vuotista lipan suikaletta.

 Paluumatkalla Sioskurussa saimme katsella vauhdin hurmaa Lapponiahiihdon siivittämänä. Ensimmäinen hiihtäjä jo taisi mennä. Alkujoukkoja ovat nämäkin.

Tässä matkaa Mama ja The ahkio. Kuvan otti rakas Papa, joka kuskaa kaikki tarvikkeemme ahkion siivin. Yhtenä vuonna kuljimme rinkkojen kanssa. Itse olen kiskonut ahkiota varpisti puoli kilometriä, max.=))

Ylä-ja alakuvat ovat maisemaltaan minulle tärkeitä. Niin paljon ilmaa, rauhaa ja monesti myös valoa. Ei voi olla kuin kiitollinen!!!

 

Kuva on Montellin majan edustalta. Melko jyrkkää nousua on tähän 3,5km. Tästä on vielä nousua 500m, jonka jälkeen pieni lasku ja ollaan taas Nammalakurussa. Nammalsata Hiihdimme 30 km Jerisjärvelle. Jeriksellä saunoimme ja uitimme avannossa kipeitä paikkojamme, sekä söimme masumme täyteen poronkäristystä. Sitten matkasimme onnellisina ja uupuneina kotiin!