Tämä ruoka, tai oikeastaan makaronilaatikon alku, on mielessäni ajoittain. Siihen tutustuin 17-18 vuotiaana. Seurakunnassamme oli suuresti arvostettu ja mainetta niittänyt nuorisotyönohjaaja, Sakari tai Sakuksikin kutsuttu. Meillä kerättiin varoja hyväntekeväisyyteen, ja sitä varten järjestettiin "orjamarkkinat". Minut myytiin kahtena eri vuotena orjaksi, molempina eri paikkoihin. Lähinnä kyseessä oli siivoamista tai lasten kaitsentaa, kaikenlaista sopivaa. Jälkimmäisenä vuonna päädyin nuorisonohjaajallemme imuroimaan kirjahyllyn kirjoja. Muistaakseni niitä oli valtavasti. Saku oli ystävällinen, ja sanoi tekevänsä ruoaksi Sakun erikoista. Hän kyseli, tiedänkö mitä hän tarkoittaa. Jännityksellä odottelin, sillä en tosiaankaan tiennyt. Ruokapöytään hän nosti makaroni-jauheliha-sipuliseosta, joka oli muistaakseni maustettu maustepippurilla ja suolalla. Se maistuikin hyvältä ketsupin kera.

1243931395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätä murkinaa teen hyvin harvoin, oikeastaan en suunnitellusti koskaan. Eilen tämä kuitenkin päätyi pöytään ja hieman maustettuna. Kuvan makaronit ovat gluteennittimia, tein myös tavisten version tavallista makaroneista. Maustoin makealla chilikastikkeella, mustapippurilla, soijalastikkeella, valkosipulilla. Tavallisen sipulin tilalla käytin kesäsipuleita. Päällä epämääräinen sydänpursotus.