Tässä vanha ohje, joka oli lähes unohtunut latikon pohjalle. Pidän kuorrutteen ja pohjan makuyhdistelmästä. Kuorrute on karamellisoitunutta, kinuskimaista, ihanaa!

HUOM! Tämä torttu ei ole paahtunut ruskeaksi, vaan sen kuuluukin olla rusehtava! (vrt. toscakakku=D)

pohja:

1 pkt (250g) taatelia

3 dl vettä

150 g margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

2 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja (minä käytin 3 dl vehnätärkkelystä ja 1 1/2 dl tummia

                              jyttejauhoja)

2 dl soodaa

kuorrutus:

100 g margariinia

2 dl fariinisokeria

3/4 dl kuohukermaa (minä käytin laktoositonta)

2 dl kookoshiutaleita

Pilko taateli ja kiehauta vedessä. Anna jäähtyä välillä sekoitellen. Vatkaa sokeri ja margar. vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne rasva-sokeri-munavaahdon joukkoon. Lisää välillä taateliseosta.

Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 175C n. 30 min.

Sulata kuorrutusta varten kattilassa margariini, lisää muut aineet ja anna kiehua muutama minuutti. Levitä kuorrutus levyn päälle ja paista levyä vielä 5 min. uunin yllimmällä tasolla. 

Leikkaa neliöiksi.