Mieheni on ruskavaelluksella lapissa. En valitettavasti päässyt miesporukkaan kokiksikaan. :(

1906300.jpg

1906374.jpg

200 g margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

3 1/3 dl erikoisvehnäjauhoja (minä käytin hienoja Semperin jahoja)

1 tl leivinjauhetta

1 dl manteli- tai pähkinärouhetta

n. 5 omenaa

2 rkl jauhoja

1 rkl kanelia

Päälle ripautin tomusokeria

Voitele ja jauhoita irtopohjavuoka (minä käytin 26cm), jos teet gluteenittoman, muista glut. korppujauhot. Kuumenna uuni 175C. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Rasva ja sokeri vahdotetaan. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Ota osa (1/3osa) omenoista ja pilko pieneksi. Sekoita omenapalat, jauhot ja kaneli keskenään. Sekoita kuivat aineet rasva-munaseokseen. Lisää viimeksi jauhotetut omenapalat taikinaan. Sekoita varovasti. Kaada vuokaan. Laita loput omena viipaleet taikinan päälle. Kypsennä uunin alaosassa n. tunti.