Tätä torttua on leivottu "häistä läksiäisiin" n. 30 vuotta. Aina yhtä ihanaa. Siskolla on ananas-allergia, joten jätän osan torttua ilman ananasta.

1887501.jpg

Ohje on pyöreään lasivuokaan, itse teen aina 2x ja laitan uunipannuun.

pohja:

2 dl vehnäjauhoja tai Semperin fin mix:iä

1 dl kaurahiutaleita (tai glut. PUHDAS KAURA)

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

75 g margariinia

1/2 dl maitoa (minä käytän laktoositonta)

täyte:

3 dl juustoraastetta (17% emmental)

100-150 g sinihomejuustoa paloiteltuna

2 munaa

2 dl maitoa

1/2 dl vehnäjauhoja (tai fin mix)

1/2 tl suolaa

1 tlk ananasrenkaita paloitelutna

Sek. kuivat aineet kulhossa. Sek joukkoon pehmeä margariini ja viimeksi maito. Painele taikina jauhoitetun käden avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa 15-20min. Paista pohjaa 225C keskitasolla 10 min.

Valmista täyte sekoittamalla munat, maito, jauhot, suola keskenään. Kun pohjaa on paistettu 10 min, ota se lieden päälle ja levitä ananaspalat, homejuusto ja emmemtaljuusto piiraan päälle. Kaada viimeksi muna-maito-jauhoseos. Paista torttua vielä 15-20 min.