Olimme 10-päivän kiertomatkalla Israelissa. Ensin Jerusalem ja Betlehem, sieltä siirryimme Negevin autiomaan kautta Eilatiin. Eilatista matkamme jatkui Kuolleen meren kautta Tiberiakseen ja sieltä Tel Avivin lentokentälle ja kotiin.

 

Kuva Jerusalemista, Kanaemon kirkosta. Kanaemon kirkossa musta kupoli. Tuli vaan niin ihana mieli kun sitä samaistuu kanaemoon, ja sille on kirkkokin Jerusalemissa.=)

 

Tarkasti vartioitu Itkumuuri Jerusalemissa. Kyllä sitä niin tunteet on pinnassa olleet, että itku siellä pääsi. Siunattu, Pyhä paikka!

 

Kuva on Getsemanen puistosta. Nämä öljypuut saattavat olla jopa Jeesuksen aikaisia. Öljypuu kun tuottaa uusia versoja aina, jos latvan katksisee. Runko on lähes ikuinen!

 

Tässä kuvassa on puutarhahauta. Edellinen ryhmä parveilee sisälle. Ehtoollista vietimme myös täällä.

 

Betlehemissä, Jeesuksen syntymäkirkossa oleva paikka. Tällä kohdalla uskotaan Jeesus-vauvan syntyneen. Eri kirkkokunnilla on yläpuolella omia kirkkojaan, mutta tänne samalle Pyhälle paikalle mennään ikäänkuin  luolan kautta. Paikalla oli valtava tungos.

 

Genesaretin järvi. Laivamme miehistöön kuuluva heitti lentoverkoa. Sama tyyli oli käytössä jo Pietarin aikaan.

 

Autuuden kirkko. Vuorisaarnan maisemista. Autuiata ovat...

 Kapernaumista. Sisempi pyöerä huone on ilmeisimmin ollut Jeesuksen majapaikka. Tässä halvattua miestä kantaneet miehet purkivat katon, ja laskivat hänet Jeesuksen tykö. Mark. 2:1-11. Ympärille on myöhemmin rakennettu kirkkoja.

 

Jordan virralla.